Voedseldistributie in Brasov

Vandaag delen we namens stichting Kinderen in Nood eten uit in een Oekraïens vluchtelingenkamp in Brasov.

Nooit gedacht dat ik in mijn leven blikjes vis, aardappelpuree en salami uit zou delen aan in rijen staande moeders met kleine kinderen op de arm. Ook delen wij waterkokers, broodrooster en strijkijzers uit die wij van Philips Domestic Appliances Domestic Appliances ontvangen hebben.

Ik probeer de moeders niet aan te kijken want ik zie het verdriet in hun ogen. Achter elke blik zit een triest verhaal. Hun mannen zijn in Oekraïne achtergebleven om te vechten en er is nauwelijks of géén contact met hen. 

Van achter mijn zonnebril lopen tranen van ontroering over mijn wangen. Ik kan het niet stoppen.

Een van de moeders biedt mij een tissue aan. 

Ter plaatse lopen veel internationale waarnemers van UHNCR rond en toch is er géén eten, sterker nog de meesten zitten weggedoken achter hun laptop en merken onze aanwezigheid niet op.

De voorraadstellingen zijn leeg en de mensen hebben honger! Vandaag kunnen wij in elk geval wat voor deze moeders betekenen. Volgende week komen we terug om opnieuw eten te brengen.

#kindereninnood #hulpaanoekraine

Home Blogs Voedseldistributie in Brasov