Vitaliteit – Perceptiescan

Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht en beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Hij/zij levert de juiste bijdrage aan een team of organisatie.

Perceptie is een waarneming, een overtuiging en hoeft zeer zeker niet dé waarheid te zijn. Onder perceptie valt een proces zoals het vormen van een mening over een ander persoon of over je organisatie of je team.

Dat een mening over anderen zowel negatief als positief kan zijn, is voor niemand echt nieuws.

Misschien was je zelfs wel bevooroordeeld bij het vormen van je mening? Hierdoor ontstaat op basis van ‘eigen inkleuring’ een subjectief beeld.

Om dit te doorbreken wordt vaak gekozen voor het organiseren van een teamsessie, brownpaper of brainstormsessie. Daarmee ontwikkel je gemakkelijk een gezamenlijke visie.

Dit wordt uiteraard in groepsverband gedaan. Toch zul je merken dat wanneer je aan ieder persoonlijk vraagt in hoeverre zij zich herkennen in de uitkomst, dat deze flink beïnvloedt wordt door ‘de leider’ binnen de groep.

Door inzet van een vitaliteit-perceptiescan op basis van een individuele meningen is dit ‘probleem’ een stuk makkelijker te tackelen.

Door bijvoorbeeld het laten geven van individuele scores ontstaan er géén gemiddelde waarden maar worden alle extremen ook zichtbaar.

Oftewel; de ‘onder water ijsberg’ wordt zichtbaar.

Begrip, vertrouwen en het bouwen aan de gezamenlijke visie zijn belangrijke ingrediënten waarmee ik al veel teams verder heb kunnen helpen.

Weten hoe dit werkt? Ik vertel het je graag.

#perceptiescan #teamwork #samenwerken #vertrouwen #begrip #mkb #in2mediair #vitaliteit #teamsessie #brainstorm #brownpaper

Home Blogs Vitaliteit – Perceptiescan