Hoeveel dagen werk jij eigenlijk?

“Hoeveel dagen werk jij eigenlijk? Ik zie je auto bijna altijd voor de deur staan!” Die vraag kreeg ik laatst van iemand uit mijn buurt.

Het antwoord? Ik werk fulltime! Alleen niet meer op een vaste werkplek. Ik deel mijn week graag op. Zo blijf ik alert en gefocust en zorg ik ervoor dat ik mijn werk leuk blijf vinden.

En dus ga ik 2 dagen in de week naar kantoor. De andere 3 wissel ik af, soms thuis en soms ook niet. Heerlijk vind ik het, het geeft me een hoop vrijheid en rust!

Veel mensen vragen zich af of zij dan nog wel ‘aan hun uren komen’. Je werkt namelijk niet elke werkdag meer onder toezicht van je baas/werknemers. Zorgt dat niet voor misbruik?

“Een kwestie van vertrouwen!” Dat is wat het is. Zorg ervoor dat jij je verantwoordelijkheid neemt en jouw manager zal vanzelf op je vertrouwen dat je open en eerlijk bent over het maken van je uren.

Toch zijn er veel bedrijven die tot voor corona dit ‘Nieuwe Werken’ niet dulden. Managers die toch graag de medewerkers om hun heen hebben zodat zij kunnen zien wat hun mensen doen.

Tijdens de corona moesten managers leren loslaten en medewerkers op een andere manier leren omgaan met hun vrijheid.

Nu corona minder invloed heeft op het naar kantoor gaan is het ‘Oude Management ‘ op zoek naar regels. Het nieuwe werken heet nu ‘hybride’ en kantoortuinen worden nu ontmoetingsplekken.

Oude wijn in nieuwe zakken.

Het gaat om gedrag, aanspreken en loslaten. Medewerkers vinden dat niet moeilijk, management daarentegen worstelt hiermee. Want daar ligt ook de grootste verandering.

Medewerkers kunnen prima met deze vrijheid omgaan en vaak wordt er juist extra gewerkt om vooral de schijn niet tegen te hebben.

Hoe zit dat bij jou? Ben jij nog elke dag aanwezig op kantoor of plan jij je dagen anders in?

#hybridewerken #flexwerken #faciltymanagement #in2mediair

Home Blogs Hoeveel dagen werk jij eigenlijk?