Een visie… Wat is dat nou eigenlijk?

Zie het als een kijkje in de toekomst en de rol van jouw onderneming in die wereld. Denk eens goed na over wanneer jij vind dat je jouw visie daadwerkelijk behaald hebt. Wat heb je hier allemaal voor moeten doen?

Nog steeds kom ik (te) vaak mensen en bedrijven tegen die hun visie uitstippelen en daarin niet de kernwaarden van hun onderneming opnemen in de strategie. Daarmee loop je het risico dat je je doelen niet en/of nauwelijks behaald.

Een goede manier om zicht te houden op de koers van jouw bedrijf, je concurrentie en je markt is om bijvoorbeeld een DESTEP en/of concurrentie analyse te maken.

Zo krijg je een actueel beeld van het landschap waarin je opereert. De keuze van gister kan namelijk grote gevolgen hebben voor de veranderingen van morgen!

Deze richtlijnen zorgen ervoor dat jij als kapitein van je schip niet van je koers raakt.

‘Mijn klanten zo goed mogelijk ondersteunen’ is geen uitmuntende visie, dit is nauwelijks een doelstelling, het is niet concreet noch specifiek genoeg. ‘Één fan per dag maken’ is daarentegen wel een goede visie. Het is een heldere doelstelling en biedt een goede toekomstverwachting.

Maak van je visie een doelstelling. Het doel bepaal jij, de route daar help ik bij!

#in2mediair #bedrijfsadviseur #koers #strategie #doelen

Home Blogs Een visie… Wat is dat nou eigenlijk?