Dát zijn de kwaliteiten van sterk leiderschap.

Efficiënt, effectief en inspirerend. Dát zijn de kwaliteiten van sterk leiderschap. Hoe je dat bereikt? Probeer deze stappen eens!

1. Start de week altijd met een weekstart. Zorg ervoor dat de doelen bekend zijn en weet wat jouw medewerkers nodig hebben. Wie weet kan jij ze daarbij helpen!

2. Maak een to do list en sta stil bij de punten die je gisteren niet hebt gehaald. Waarom niet? Wat hield je tegen? Wees niet bang om streng te zijn naar jezelf!

3. Loslaten en focus houden vanuit de vuurtoren op het grotere geheel, Laat vooral het team z’n werk doen.

4. Stel duidelijke doelen voor de korte en langere termijn. De haalbaarheid is hierbij van groot belang. Het realiseren van doelen geeft energie en zorgt voor meer loyaliteit.

5. Verlaat de control modus. Overal regie op willen hebben maakt je een control freak, waardoor mensen misschien niet de verantwoordelijkheid durven of kunnen nemen.

6. Benoem wat goed en vooral ook wat fout gaat. Fouten maken is menselijk!

7. Vergader alleen als een overleg constructief, meningsvormend of besluiten waardig is. Stel bijvoorbeeld eens de vraag ‘Wat voeg jij toe of wat gebeurt er niet als jij niet aanschuift?”.

8. Plan gewoon eens 45 minuten i.p.v. een uur. Je zult zien dat dit goed past en je houdt tijd over om even je mail te doen of een kop koffie te pakken.

9. Neem op tijd afstand en rust. Gebruik een moment in de week om te reflecteren.

10. Mail minder en zoek elkaar op! Laten we stoppen met die oneindige ‘cc-cultuur’.

Welke tips wil jij toevoegen?

#leiderschap #advies #efficiëntie #werknemers #leider #In2Mediair

Home Blogs Dát zijn de kwaliteiten van sterk leiderschap.