Prijs van het niet Voldoen (PNV)

Een van de grootste ergernissen bij ondernemers tegenwoordig? De prijs van ‘het niet voldoen’ (PnV).

De wereld hangt van overleggen aan elkaar. Meestal wordt zo’n overleg gepland voor 1 of meerdere uren. Vaak wordt de vergadering gestart nadat de laatste persoon is aangehaakt en betekent dat over het algemeen dat iedereen die al wel aanwezig is zo’n 10 minuten heeft moeten wachten.

En vergeet dan niet de smalltalk! Dan ben je al snel weer 30 minuten verder.

Dan roept de timekeeper; “We hebben nog een half uur en we moeten nog 12 agendapunten doorjakkeren!” Gevolg? Half afgewerkte agenda en haastig genomen besluiten zonder echte actie of eigenaar als gevolg.

Als je dan na 2 uur vergaderen de balans opmaakt en een bruto integraal-uurloon neemt van € 100,- en dit vermenigvuldigd met het aantal aanwezigen, ben je dan persoonlijk (lees privé) bereid om deze kosten te voldoen? Wetende dat de agenda niet afgewerkt is en het productief rendement nog geen 50% is?

De PnV is in dit geval 2 uur x € 100,- x aantal aanwezigen x 50%.

Hoe kan dit anders? Start op tijd en zet vergaderblokken op 45 minuten, dan is er na afloop tijd om je handen te wassen, koffie te drinken of met je collega over het weekend te praten.

Goede voorbereiding, lezen van de notulen en doornemen van de agenda zijn essentieel. Rondvragen en WvtK-tjes kun je beter direct schrappen want dat zijn ideale kapstokjes om nieuwe dialogen te starten.

Time management gaat hierbij helpen. Deze wijze van werken en doen horen thuis in de bedrijfsvisie om meer efficiënt en effectief te gaan werken.

Staat dit op jullie agenda? Fysiek vergaderen mag dan plaatsgemaakt hebben voor videobellen maar zijn de agenda’s daarmee beter dichtgetimmerd?

Zijn we niet juist meer gaan overleggen? Wordt die bespaarde reistijd i.v.m. thuiswerken niet stiekem gebruikt om nog meer te kunnen praten?

Plan jij jouw overleggen efficiënt?

#in2mediair #efficient #timemanagement #overleggen #vergaderen #visie #bedrijfsadviseur #hr #management

Home Blogs Prijs van het niet Voldoen (PNV)