Hybride Werken

In 2002 startten we in Amsterdam met ‘anders werken’. We besloten om terug te gaan van 1500 naar 170 werkplekken en het kantoor was 24/7 geopend en werd als hub gebruikt voor collegae die internationaal reisden.

“Kom alleen naar kantoor als je er echt moet zijn!” Dat was de strekking in die tijd. Werk bij de klant, bij een fastfood keten of thuis. En dus gingen we alleen naar kantoor wanneer er een vergadering of teammeeting was.

Videobellen was toen nog ondenkbaar…

Een open kantoortuin met flexplekken die je bijvoorbeeld maar 2 uur kon reserveren. In plaats van elke dag in de file staan kon je vanaf dat moment ‘plaats- en tijdonafhankelijk’ werken. Dit op basis van helder gedefinieerde doelstellingen. De meesten kregen een thuiswerkregeling, een laptop, mobiele telefoon en een kleine bedrijfsauto.

Dit kon makkelijk uit met de wetenschap dat een gemiddelde werkplek zo’n
€ 10.000,- per jaar kost.

Er liep in het kantoorpand een floor attendant rond die je vooruit hielp wanneer je hulp nodig had. Heel efficiënt en zeer gastvrij. Een soort 5* hotelconcept voor werkplekken 

Een helder beleid en goede secundaire afspraken waren de basis, loslaten en vertrouwen geven hoorden daar onlosmakelijk bij. Klinkt best aantrekkelijk toch?

Daarom hebben veel bedrijven dit later ook ingevoerd. Zij noemden het ook wel ‘Het Nieuwe Werken’.

Tegenwoordig weten we wel beter. Zo ‘nieuw’ is het namelijk helemaal niet meer. Bijna iedereen werkt tegenwoordig zowel thuis als op kantoor en niemand kijkt daar meer gek van op. De enige verandering is dat we het nu ‘Hybride Werken’ noemen!

Gek hè? Hoe zoiets vroeger zo ‘nieuw’ leek en tegenwoordig haast ‘oud’ wordt gevonden… Zo nieuw is dat Hybride Werken dus helemaal niet!

#hybridewerken #flexwerken #faciltymanagement #in2mediair

Home Blogs Hybride Werken